Stick ut i mängden av bloggar

Stick ut i mängden av bloggar

Det finns många där ute i världen som vill bli kända bloggare/bloggerskor och det krävs idag mycket jobb för att man ska kunna slå igenom. Det beror såklart på hög konkurrens men även att en del känner att det är för tufft att hänga ut sitt liv sådär på sociala medier. Det finns dessvärre många som är på internet i annat syfte än att sprida glädje och det kan ju påverka folk negativt. I följande inlägg kommer du dock kunna läsa om några saker som är viktiga att tänka på om det är så att du trots allt vill ge dig in i den här världen. Man brukar ju säga att det finns för- och nackdelar med det mesta och det vore ju konstigt om det inte också skulle gälla bloggande.

Var unik, var dig själv

När det handlar om att skapa en image av sig själv online är det viktigt att man hittar en unik sida av sig själv, men man ska såklart aldrig hålla på och ljuga och låtsas som att man är någon som man i själva verket inte är. Det kommer dina läsare och följare snabbt att genomskåda och då kan du kanske förlora dem allihop direkt. Så tänk på att aldrig tappa bort dig själv även om det är lätt att man går in i en annan roll.

Ha kampanjer och erbjudanden

Om du vill locka dina läsare att komma tillbaka till bloggen kan du ge dem en ellos rabattkod eller varför inte ha en tävling av något slag? Tricket är att ha riktigt fina priser vilket gör att dina läsare kommer att engagera sig och komma tillbaka för att se vad som är nytt.

Uppdatera regelbundet

Det är viktigt att man uppdaterar sina kanaler regelbundet om man skulle vilja bli framgångsrik bloggare eller bloggerska. Tänk om dina läsare är inne för att läsa om vad som är nytt i ditt liv, men du inte har uppdaterat på flera dagar, då finns det tyvärr en risk att du kommer förlora dessa. Läsare vill ha färsk information regelbundet och även om man inte uppdaterar varje dag så kan man åtminstone se till att bloggen har nytt material några gånger i veckan i alla fall. Sedan kan man se till att olika kanaler uppdateras olika dagar så att det alltid finns något nytt och fräscht.

Jobba med sociala medier parallellt

Idag är det inte alla som lyckas genom att endast ha en blogg utan det kan krävas att man aktivt jobbar även med andra sociala medier. Några sådana kan till exempel vara Instagram, Facebook, twitter eller som den hetaste grejen just nu är att man vloggar med youtube. En vlogg är en video blogg.kale