Blogga om hästar

Blogga om hästar

Hästar och ridning är ett stort intresse för personer i alla åldrar, över hela världen. Bara i Sverige är det den sjätte största sporten i landet, och den näst största idrotten för ungdomar. En halv miljon svenskar rider och majoriteten av dem är unga kvinnor. Är man intresserad av hästar och vill starta en blogg har man därför goda möjligheter att nå ut till unga kvinnor genom den. För att kunna starta sin egen hästblogg bör man förstås vara aktiv med hästar själv för att kunna skapa levande material. Att uppdatera en blogg ofta och med många fina hästbilder är a och o för att skapa intressant innehåll för läsarna.

Nischa din blogg

Hästsporten innehåller många olika grenar och inriktningar och du kan variera ditt innehåll enormt mycket beroende på vad du håller på med mest. Till exempel kan du blogga om fälttävlan, islandshästar, trav, hoppning, dressyr eller westernridning om det är det som är din huvudsakliga sysselsättning inom hästvärlden. Det går givetvis även att blogga om hästar i stort, men att nischa sig är alltid ett enklare sätt att nå ut på. På det sättet hittar fler likasinnade till din blogg om de söker efter till exempel fälttävlan på Google. Välj också vilken typ av inriktning du vill ha. Vill du satsa på bra bilder och lite text, eller lite text men med bilderna i fokus?

Kom igång med hästbloggandet

För att skapa en hästblogg behöver du inget mer än en lust och vilja att skriva, samt en bra kamera. Ofta duger kameran i telefonen tillräckligt bra om det är en relativt ny modell. Det är värt att lägga lite tid på att bli en bra fotograf eftersom bilderna är det första läsarna tittar på när de besöker din blogg. Här hittar du tips på hur du kommer igång. Bestäm också hur ofta du ska blogga. Många är överambitiösa och tror att de ska hinna med ett inlägg om dagen, men det tar mer tid än vad man kan tro att komponera ihop ett läsvärt inlägg med bilder till. En mer rimlig målsättning är att blogga två dagar i veckan till att börja med, på fasta veckodagar så att läsarna alltid vet när det kommer att komma upp ett nytt inlägg. Om det kommer allt för många inlägg på en och samma gång eller om det blir för glest mellan dem kommer läsarna lätt att tappa intresset för din blogg. När du bloggat ett tag kan det bli aktuellt att göra samarbeten på bloggen, till exempel för billån eller hästtransporter. Tänk på att det är viktigt för trovärdigheten att reklamen passar in på bloggen.

Glöm inte varför du bloggar

Sist men inte minst, kom ihåg att du började blogga för att det är kul och för att du vill dela med dig av ditt intresse. Även om målet är att så småningom börja tjäna pengar på bloggen kommer det att lysa igenom ifall du inte skulle tycka att det är kul längre. Så skriv om det du gillar, och kom ihåg varför du började med det.kale