Börja blogga om vin – övervinn din hjärna

Börja blogga om vin – övervinn din hjärna

Att börja blogga kan ibland vara svårt då det första blogginlägget kan kännas som en tröskel att komma över. Men det gäller att komma igång och få en varm penna. Om du brinner för vinsorter och vinprovning kan du använda dina kunskaper och ditt intresse för att skapa intressanta och inspirerande blogginlägg om exempelvis prosecco och andra vinsorter.

Därför är det svårt att komma igång

Det är svårt att skapa nya vanor i livet. Hjärnan gillar rutiner och att förbruka så lite energi som möjligt, därför går hjärnan helst på autopilot i så stor utsträckning som möjligt. Den enkla anledningen till det är att hjärnan förbrukar väldigt mycket energi så fort den gör något utanför rutinen. Energi är nämligen något som människan genom historien har varit tvungen att spara på då det kunde göra skillnaden mellan liv och död. Faktum är att situationer som många tycker är jobbiga handlar om just det – att hjärnan förbrukar mycket energi. Typiska exempel på det är när man skaffar ett nytt jobb, flyttar eller får en ny familjesituation. Oftast tar det flera veckor för hjärnan att anpassa sig till en sådan situation och under processen kan man uppleva stress, huvudvärk, sömnrubbningar och irritation, vilket kan leda till utmattning om det vill sig illa. Därför är det svårt att gå utanför autopiloten och skapa nya rutiner, men det går.

Om du vill börja blogga om ditt intresse, exempelvis viner, så gäller det att veta att du kommer ha din hjärna emot dig under den första tiden. Därför kan det vara motigt att skriva det där första inlägget eller hålla igång skrivandet till en början. För att lyckas bättre kan du:

  • Göra upp en plan.

Gör upp en plan redan på förhand om hur många blogginlägg du ska göra på en månad och håll dig till det.

  • Spåna om ämnen.

För att alltid ha något att skriva om är det viktigt att du alltid spånar fram nästa ämne. Om ena ämnet handlar om prosecco så kan det andra handla om mousserande viner.

  • Undvika perfektion.

En blogg behöver inte vara perfekt. Sänk ribban för dina egna krav så blir det lättare att hålla igång bloggandet.kale