Hitta rätt jobb medan du bygger din onlinebusiness

Hitta rätt jobb medan du bygger din onlinebusiness

Du vill ha ett eget onlineföretag, en webbshop, vara konsult eller driva bloggar. Det finns många olika slags sajter som kan bli ett företag att leva på. Då kan det vara smart att arbeta på en arbetsplats som ger dig kunskap som du har nytta av för din onlinebusiness.

Kunskap på jobbet

Oavsett vilket jobb du arbetar med, så kan du lära dig mycket. Att driva företag handlar delvis om livskunskap. Om att skapa och genomföra projekt på egen hand. Förstå de pedagogiska grunderna och hur människor fungerar. Kunskap som du bara till en viss del läsa dig till, och måste praktisera för att du verkligen ska förstå kunskapen. Samtidigt finns det också jobb och arbetsplatser som kan ge dig riktigt användbar kunskap, lärdomar som du kan applicera på din blogg, webbshop eller webbyrå. Om du ändå måste jobba för att försörja dig, varför inte satsa på att jobb som ger dig mer än bara lön? Låt arbetslivet bli din skola.

Bemanningsföretag

Ett bra ställe att börja på är hos ett bemanningsföretag. Då får du möjlighet att jobba inom företag och branscher som administration, IT, kundtjänst och marknadsföring. Du har nytta av all sådan kunskap. Bemanningsföretaget kommer naturligtvis utgå från din utbildning och dina erfarenheter, men det behöver inte stoppa dig för att du ska kunna lära dig nya saker. Du jobbar med IT, försäljning eller kundtjänst, men kommer ändå snappa upp viktig kunskap från din kollega som arbetar med marknadsföring. Dina möjligheter att lära dig både praktisk kunskap och koncept ökar markant. Gå in på Bravura.se och hitta ditt nästa jobb inom framförallt administration, IT, teknik, marknadsföring, försäljning och kundsupport.

Från jobbet till bloggen

Det är mycket smartare att ha ett jobb som både ger dig lön och bra kunskap för att du ska kunna bygga upp ett eget företag. Det kommer också att bli roligare att gå till arbetet om du känner att du lär dig något, att tiden på jobbet inte bara ”tar” tid från bloggen, Etsy eller webbshoppen. Oavsett om du jobbar inom försäljning, kundsupport eller IT kommer du kunna lära dig olika saker som du har nytta av. Kunskap är A och O på internet. Dra dig inte för att fråga chefen varför ni gör på ett särskilt sätt, alltså vilka principer som ligger bakom. Då kommer du att kunna arbeta i kundtjänst, samtala med kunder, och samtidigt få en massa nyttig erfarenhet om hur du ska bemöta kunder och läsare i framtiden för att kunna leva på din sajt på heltid.kale