Blogga under mammaledigheten

Blogga under mammaledigheten

En del upplever att man har mycket fritid när mammaledigheten väl startar. Men det kan vara svårt att veta vad man ska göra med all tid man har när barnet sover. Därför kan det vara smart att starta e blogg. Antingen kan man välja att skriva en privat blogg, alltså med lösenord vilket gör att endast de som du bjuder in kan läsa det du skriver om. Eller så kan man skriva för alla som vill läsa, och det kanske kan hjälpa andra mammor som också är mammalediga. Det som är absolut bäst med att blogga är att man skriver en dagbok online som man sedan kan gå tillbaka till och kolla i. Det blir som en dagbok/fotoalbum.

Vad ska man tänka på när man bloggar

Antingen kan man välja att blogga om sådant som man kan tipsa andra om, till exempel en barnvagn som är väldigt bra, hur man ska laga barnmat hemma och så vidare. Eller så kan man välja att skriva mer om hur livet som nybliven mamma är. Det är säkert många olika tankar som far runt i huvudet på dig när ditt liv så drastiskt ändrats. En del väljer att endast fokusera på de positiva bitarna men kom ihåg att det säkert kan finnas de som också vill veta de tuffare bitarna också.

Ta bra bilder

Det går inte att komma ifrån att det är roligare att läsa en blogg som har fina bilder till texten. Så det är verkligen värt det att investera i en bra camera med video-funktion. Spela in videor kan också vara ett bra sätt för att få en mer levande bild av ditt liv som nybliven mamma. Man kan ju alltid kombinera de olika formerna av media för att få en så täckande bild av hela situationen som möjligt. Om man vill bli extra bra på det här med att ta bilder så kan man gå en kurs för fotografering. Det finns mycket man kan tänka på även om man inte använder sig av de absolut dyraste kamerorna som finns på marknaden idag.

Sätt upp en rutin

När man ska komma igång med en blogg så är det viktigt att man skapar rutiner som gör att det blir enkelt att komma ihåg när man ska blogga. Om man lyckas samla ihop en skara läsare så måste man ju komma ihåg att hålla dem uppdaterade om vad som händer i livet. Det är enkelt att antingen lägga in påminnelser i sin kalender, eller så kan man sätta post-it lappar på speglar eller någon annanstans för att påminna sig själv om att det är dags för ett nytt inlägg. Sedan så ska man ju egentligen bara skriva om man känner att man har något viktigt att skriva om!kale