Blogga om ett flexibelt arbetsliv

Blogga om ett flexibelt arbetsliv

Det är idag lättare än någonsin att ha en flexibel livstil, men långt ifrån alla vet hur man gör. Det är fler som både vill och kan bryta sig ur ekorrhjulet, där man arbetar 9-17 och har svårt att vara flexibel med veckodagarna. En blogg som samlar de möjligheter som finns, kommer kunna locka läsare i stor skala och är roligt när man själv är intresserad av ämnet. Här kommer exempel på olika flexibla lösningar, vilka man kan blogga om.

Att arbeta hemifrån

Det finns inget så flexibelt som att arbeta hemifrån. Dels slipper man lägga tid på arbetsresor, vilket kan var så mycket som två timmar om dagen för många. Två timmar om dagen, gör omkring 20 timmar i månaden, vilket man kan lägga på annat. Inte så illa.

Det finns flera flexibla lösningar för att skapa sig en enkel arbetsstation i hemmet. Skrivbord som går att fälla ned från väggen tar väldigt lite plats då de inte används. När man sedan behöver ett riktigt kontorsutrymme, går ett sådant lätt att hyra. Genom att använda tjänster som https://helio.se/ kan man hyra arbetsutrymme per timme, per dag eller per månad. Borta är de kontrakt där man måste stå för samma månadshyra oavsett om man använder utrymmet eller ej. Med ett flexibelt kontrakt betalar man bara för tiden man använder kontorsutrymmet. Det är bra att blogga om olika idéer och förslag om hur man kan öka sin flexibilitet i arbetslivet. Här är några ämnen att blogga om inom detta område:

  • Hur håller man isär privatliv och arbetsliv i hemmet?
  • Hur skapar man en ergonomisk arbetsmiljö i hemmet?
  • Fördelar och nackdelar med att jobba hemifrån.
  • Vilka arbeten lämpar sig för att jobba hemifrån?

Flexibilitet med teknik

Genom att koppla upp alla sina enheter mot ett moln, är det mesta tillgängligt vart man än befinner sig. Man kan även se till att man har de appar som krävs, för att kunna öppna dokument på mobilen. Idag fungerar även program som word på mobiltelefonen, vilket gör att man kan göra en del ändringar medan man är på språng. Med en bra mobiltelefon och en kraftfull laptop, går jobbet att göra vart man än sitter. Med ett par bra hörlurar med brusreduceringsfunktion kan stänga ute störande ljud. Ämnen man kan blogga och tipsa om, inom området är:

  • Vilken teknik ger bäst flexibilitet?
  • Hur fungerar det att lagra information i ett moln?
  • Vilken dator är bäst att jobba på när man är på språng?
  • Vilka appar är bra då man arbetar på olika platser och rör sig under en arbetsdag?
  • Hur har man en bra struktur i en flexibel arbetssituation?


kale