Tänk på helheten och innehållet

Tänk på helheten och innehållet

För att en blogg ska locka läsare och få dem att stanna kvar så är ju självklart hela bloggen viktig, inte bara det du skriver. Att ha en tilltalande design som visar vad du vill förmedla med din blogg och vackra bilder på sidan är tilltalande och får säkert de flesta att komma tillbaka igen. Du kanske lägger upp en bild på dig själv och berättar lite kort om vem du är och vad du kommer skriva om i bloggen.

Av olika anledningar kan inte alla dela med sig av lika mycket

Tyvärr har inte alla människor samma förutsättningar. Bara för att flera personer har möjlighet att dela med sig av bilder tagna från varje ögonblick av deras liv för att sedan lägga upp i det ena inlägget efter det andra på sina bloggar så har kanske inte alla den möjligheten. Det finns säkert folk där ute som vill förmedla en historia via sina bloggar och berätta hur de har det och hur de lever för att kanske kunna hjälpa andra i samma situation. Kanske döljer sig den vackra tjejen som du ser vid bussen varje morgon bakom ett lager smink för att dölja slagen hon fått i ansiktet av sin pojkvän, kanske vill hon genom sin blogg förmedla detta men genom att vara anonym, för att hon inte vill blotta sig själv för världen.

Vad har då helheten och innehållet med detta att göra? Jo, att få folk intresserade av att läsa. När man klickar in på en blogg som är helt blank kanske det inte är så tilltalande men ibland är det ändå värt att ge det en chans. Har du inte möjligheten har lägga ut en massa bilder och information om dig själv så försöka att hitta bilder som passar in till bloggen och dela med dig av vad bloggen kommer bestå av, berätta för dina läsare varför det inte kommer bilder på dig utan bara bilder tagna på allt annat.

Håll det enkelt

Att läsa långa texter i en blogg är nog inget som tilltalar speciellt många, då tröttnar nog de flesta snabbt och klickar sig vidare till någon annans blogg. Försök därför att förmedla det du vill säga genom kortare texter och bryt gärna av med bilder lite här och var.kale