Tips att tänka på när du ska börja blogga

Tips att tänka på när du ska börja blogga

Har du länge gått och tänkt tanken på att du skulle vilja börja blogga? Men du har liksom låtit bli att ta tag i det eftersom du inte riktigt vet var du ska börja. Tänkt att det finns ju så många bloggar så vem skulle vilja läsa din. Sluta tänkt så mycket och bara gör det, för din egen skull. Testar man inget så kan man ju inte veta om man lyckas eller inte.

Vad har du för syfte med att starta din blogg

Innan du börjar, kan det vara bra att fundera över vad du vill uppnå. Vill du bli stor och nå ut till flera 100.000 människor eller vill du bara skriva för dig själv och dina nära? Om du har som mål att tjäna stora pengar på din blogg och bli ett känt namn, så kan det vara bra att tona ner förhoppningarna lite i början. Sverige och resten av världen är fullt av stora bloggar som inspirerar eller provocerar, bloggare som har det som sitt jobb sedan flera år tillbaka. Men självklart så är det inte kört för din del för den sakens skull, bara du lyckas locka besökare och få dem att stanna kvar så kan du säkert lyckas lika bra som dem andra bloggarna gör.

Att skaffa en portal

Först behöver du ju ha en portal, och för att slippa lägga ut onödiga pengar innan du säkert vet att det kommer gå vägen och innan du vet att det är detta du vill göra, så kan en gratisportal vara ett perfekt första val för att se om en blogg är något som passar dig. När du har varit igång ett tag och känner att detta är något som passar dig och folk är intresserade av vad du skriver, då kan det vara ett bra alternativ att gå över till att skaffa ett eget domännamn, som t. ex. www.dittnamn.se.

Marknadsför dig själv

Genom att synas i sociala medier gör du ju reklam för dig själv. Länka ditt blogginlägg på Instagram, Snapchat, Facebook och alla andra sociala medier du kan tänkas ha. Följer du själv några bloggar? Om inte, börja göra det och kommentera i deras kommentarsfält så syns du i deras bloggar och deras läsare kanske blir nyfikna och klickar sig in på din blogg. Att klicka in på en ny blogg och fastna första gången man läser kan vara svårt, men om man som läsare blir ”lovad” fler spännande inlägg och bra uppdatering så kanske man klickar sig in snart igen.

Uppdateringen

Har du tid att uppdatera regelbundet med flera inlägg per dag eller har du kanske även ett heltidsjobb som ska skötas? Uppdateringen kan också vara bra att fundera över när man börjar blogga, att redan från början bestämma sig ungefär för hur många inlägg man kan få upp om dagen, då vet läsarna hur många inlägg som kan förväntas och man kan slippa tråkiga kommentarer och missförstånd.kale