Fånga inspirationen när den kommer till dig

Fånga inspirationen när den kommer till dig

När du driver en blogg, måste du ju ha något att skriva om annars kommer det att eka tomt både på läsare och inlägg. Hur hittar du då inspirationen till alla dina inlägg? Är du en väldigt kreativ person som bara lyser full av tankar och idéer, som konstant kan spotta ur dig olika ämnen att skriva om hur som helst? Ja, i så fall har du ju tur och är redo att slå upp skärmen på din dator och bara börja skriva. Är du inte lika full av idéer utan sitter och stirrar på ett blankt dokument och hoppas på att bokstäverna själva ska hoppa upp och ner och skapa ett perfekt inlägg får du nog tänka om.

Det är aldrig fel att be om hjälp

Hur ska du då hitta inspirationen till dina inlägg? Du har alldeles säkert fullt av vänner och bekanta som sitter inne men saker de tänker på eller undrar över, något de har gått och tänkt på länge. Fråga dem! Ta upp telefonen och stämma av med dina nära efter ämnen du kan skriva om.

Har du fått tips på ett intressant ämne som du saknar information om, googla, du sitter ju vid en dator.

En annan sak som är bra att alltid bära med sig är ett litet block och en penna, eller så klart din telefon, på så sätt kan du alltid vara förberedd och skriva ner dina idéer när de kommer till dig. Det kan vara något så enkel som att du befinner dig i mataffären och du ser ett par bråka om vilken ost de ska köpa. Direkt kanske tankarna far iväg och du funderar över vad som kan vara orsaken till att något så litet som en ost kan bli ett bråk. Allt du kan se och höra kan leda till inspiration.kale