Nischade resebloggar

Nischade resebloggar

Det finns en uppsjö av olika resebloggar, särskilt som resor är ett stort intresse och de flesta svenskar reser någonstans varje år. Om du är intresserad av att skapa en välbesökt reseblogg som också ger dig inkomst, behöver du nischa din blogg. Att nischa en blogg innebär att du väljer att skriva ur en särskild synvinkel eller fokusera på något särskilt; skapa en nisch. Det finns väldigt många resebloggar, och även många som drömmer att kunna få inkomst på bloggen för att kunna resa och leva på den, men det är få som lyckas. Men med rätt och genomtänkta metoder kan du lyckas!

Välja nisch

Ta dig tid och tänk igenom vilken nisch som du ska satsa på. Surfa runt och se om vad och hur framgångsrika bloggare skriver. Det som avgör om din reseblogg blir framgångsrik eller inte, är om besökare kommer tillbaka. När vi surfar runt på nätet letar vi ofta information – vare sig vi tänker på det eller inte. Om vi ska resa till Thailand söker vi på restauranger, turer och andra användbara tips – det är information. Det du behöver göra är att hitta ett ämne att utgå ifrån, fördjupa dig inom ämnet och sedan ge dina läsare information som de kan använda i livet.

Du bör också skriva utifrån dina egna intressen och hur du vill leva. Även om en blogg om surfliv kanske kan ge mycket inkomst, blir det jobbigt för dig att skriva om det om du inte surfar själv. Utgå från dig själv – det är lättast. Läsarna kommer annars också att genomskåda dig och sluta att återkomma.

Våga vara annorlunda

Det bästa sättet för att få många läsare är att både skriva så att människor känner igen sig, men samtidigt upplever att du bidrar med något nytt. Om du planerar att flytta utomlands eller resa för ett år, kan det vara intressant för andra att läsa om allt det praktiska som du måste göra. Hur länge har du bokat boende på första stället? Visum? Men också det praktiska i Sverige: Har du tagit ut semester eller tjänstledigt? Sagt upp dig? Hur gör du med lägenheten? Sådana praktiska saker är ofta av stort värde för andra. Om du behöver flytta, var hittade du en kvalitativ flyttfirma som flyttfirma.nu, hur mycket kostade det och vad kunde du tryggt lämna åt dem att göra?

Många reser med flyg. Ett sätt att vara annorlunda är att skriva om hur du reser så miljövänligt som möjligt eller kanske hur du reser med bilen hela vägen till Sydafrika. Spännande resor med strapatser som läsarna kan följa dagligen, kommer skapa en reseblogg som gör att människor vill läsa den dagligen.

Det kan också vara intressant att få följa någon som flyttar utomlands, kanske till Irland för att jobba på en bondgård eller till Spanien för att jobba som reseledare. Ju mer genuint som du kan skriva om dina upplevelser – och samtidigt ge information – desto fler läsare får du – och slutligen också mer inkomst.kale