Hur du håller igång din blogg

Hur du håller igång din blogg

Trots att det kan vara lätt komma igång med skrivandet av din blogg finns det ett steg som kan visa sig vara väldigt krångligt, nämligen att hålla igång bloggen. Det kan ibland ta lång tid innan bloggen får den uppmärksamhet som den förtjänar.

Motivation

I början är det inte ovanligt att man kanske bara har en handfull läsare. Detta kan påverka din motivation att hålla igång bloggen en hel del. Ett exempel är om man struntar i att göra inlägg regelbundet och tänker att det spelar ingen roll eftersom det är så få personer som följer bloggen.

Men att behålla regelbundenheten är viktigare än vad man kan tro, om personer har kommit att förvänta sig att det kommer att dyka upp ett nytt inlägg efter ett visst antal dagar kan det få en negativ effekt om du skippar att ladda upp ett par gånger utan förvarning. Detta är en av de viktigaste sakerna att komma ihåg om motivationen börjar sina på grund av att man inte mött de mål man har satt för sig själv när det gäller följare.

Fokusera på din nisch

Om du har en blogg som är fokuserad runt en nisch, till exempel inredning, är det viktigt att du håller dig till den nischen så gott det går. Det är lätt hänt att man tänker att man kanske skulle ha kunnat välja en bättre nisch om bloggen inte växer så fort eller så mycket som man hade hoppats.

Om man känner att man inte är intresserad längre är det självklart en bra idé att överväga att byta nisch, men det kan leda till att de som följer din blogg på grund av din nisch, snarare än dig som person, väljer att gå någon annanstans. Det finns gott om läsare som är ute efter specifika tips som din blogg kan tillhandahålla, till exempel att man kan köpa all sin lantinredning hos LaLiving.se eller andra inredningsdetaljer.

Sätt realistiska mål

Att sätta realistiska mål för sig själv och sin blogg är något som kan låta självklart, men det kan vara riktigt svårt att veta vad som är ett realistiskt mål. Det är lätt att till exempel säga att man vill ha 5 000 följare inom sex månader. Men om man inte sätter några milstolpar längs vägen eller sätter upp mindre delmål som hjälper till att nå det stora målet kan det kännas ouppnåeligt. Detta kan i sin tur göra att man väljer att lägga av.

Så ett av det viktigaste sätten att hålla igång sin blogg är därför att sätta upp mindre mål, till exempel för varje vecka eller varje månad beroende på hur ofta man laddar upp inlägg. Dessa mål kan vara allt från att man vill uppnå ett visst antal fler läsare varje månad eller att man vill nå ett visst antal inlägg varje månad.kale