Andra typer av bloggning

Andra typer av bloggning

I bland kan det vara så att man jobbar med ett yrke där det ingår att skriva inlägg i företagets blogg, precis som att du kan jobba som journalist och skriva artiklar i tidningarna så kan du även ha ett annat slags jobb, som t. ex. ett mäklarjobb eller annat kontorsjobb där du har som uppgift att uppdatera företagets blogg och sociala medier för att hålla kunder uppdaterade om det senaste som händer i företaget, du kanske sitter inne på bra kunskaper eller har ett öga för vad som gör bra marknadsföring och därför blivit ombedd att sköta bloggandet åt företagen.

Alla gillar väl skvaller

Även om man vill påstå något annat så finns det väl ändå ingen som inte gillar skvaller, I alla fall i måttlig mängder. Att satsa på en skvallerblogg är kanske inte helt fel, men du ska ju så klart inte sitta och koka ihop eget skvaller så du råkar illa ut. Be allmänheten på internet att komma med intressanta tips och skvaller om andra kända människor som syns flitigt i sociala medier. Får du in ett hett tips och känner dig säker på att posta det så är det bara till att skriva. Bara för att man driver en skvallerblogg vill man ju inte vara elak och skaffa sig dåligt rykte, så är du osäker är det alltid bättre att göra research och fråga personen det gäller innan du lägger upp någonting.

Bjud in andra bloggare

På väldigt många bloggar kan man se att personen som driver bloggen ibland bjuder in andra bloggare för att gästblogga. Det brukar vara populärt och ofta kanske den andra bloggaren skriver om något intressant ämne eller en egen erfarenhet som skiljer sig från vad du brukar läsa på just den bloggen. När man varit igång ett tag kan det därför vara en bra möjlighet att bjuda in andra bloggare att skriva inlägg på din blogg och du kan gästblogga i en annan bloggares blogg. På så sätt kan man uppmärksamma varandras läsare på att man finns och fånga deras intresse även till sin egen blogg. Om du känner personen som ska gästblogga kan en rolig grej vara att skriva listor eller frågor på varandras blogg som den andra sedan ska besvara om en så ser ni hur mycket ni vet om varandra och läsaren får lära känna er på ett annat plan och se personen genom någon annans ögon.kale