Bloggar och bloggare

Bloggar och bloggare

Idag finns det nog ingen som inte hört talas om ordet blogg. Alla kan ha egen sådan och skriva om praktiskt taget vad som helst. Att driva en blogg kräver dock att man lägger ner tid och energi för att bloggen ska vara levande och intressant för sina följare.

Det man bör tänka på när man skriver på en blogg eller har en egen ska man försöka hålla sig till ämnet som bloggen är tänkt att handla om. Förespråkar man att en blogg exempelvis handlar om barnkläder bör man inte helt plötsligt ändra innehållet till att börja handla om t.ex. mat. Det kan få bloggen att få en bild av sig att vara oseriös och antagligen skulle många följare sluta att besöka den. Det gäller att försöka hålla en röd tråd genom sin blogg för att hålla kvar sina intressenter.

När man samtalar om bloggar och dem som är bloggare kan en del människor direkt anta en negativ ton mot detta medan andra är positiva. De som kan vara negativa menar att de som bloggar inte kan kalla det för att arbeta på riktigt. Varför man säger så kanske kan förklaras med att bloggar till en början gav fel intryck till folk om att enbart vara något som klassades som oseriöst och bara var ett tidsfördriv. Kanske blev det fel från början eftersom bloggar kan ge otroligt mycket till folk som är intresserade av bloggens innehåll. Man ska inte heller tro att en blogg bara sköter sig själv. För att en blogg ska överleva i dagens moderna samhälle med alla dessa som finns behöver bloggaren lägga ned tid på den med att uppdatera inlägg och innehåll.

En god tanke i det hela kan även vara att bloggaren kan eller är intresserad av det som bloggen handlar om för att texter och inlägg ska bli så bra och levande som möjligt. En text med ord som inte har någon känsla bakom kan lätt ses igenom av den som är betraktare. En sådan text blir kall och mer som enbart en rak och informativ text.

Många som bloggar kan även lyckas stort och faktiskt ha det som sitt levebröd. De som inte har sin blogg som ett dagligt arbete men ändå vill tjäna lite pengar på den kan alltid erbjuda företag att hyra annonsplats på bloggen. Det kanske kan vara ett företag som erbjuder Mössa med tryck som eventuellt medför att besökare till bloggen klickar på denna annons och dessutom kanske köper något av erbjudna produkter hos det företaget som då mynnar ut i ekonomisk ersättning till bloggens ägare. I Aftonbladet finns många artiklar om bloggar och det finns mycket tips och nyheter om bloggar och vad de handlar om.

Att blogga kan liknas med att vara journalist. De som tjänar sin dagliga lön på sin blogg lägger ner tid och energi för att inhämta rätt information och gör egen research för att bloggens innehåll ska bli intressant, korrekt och levande. Dessutom producerar man sina egna texter genom att lägga upp inläggen på bloggen digitalt.Så visst kan en bloggare helt klart kalla det för ett riktigt yrke.kale