Den digitala nomaden

Den digitala nomaden

Att kunna arbeta när som helst och kunna disponera sin tid efter eget behov, har blivit mångas dröm. Den digitala nomaden har hittat hem genom att söka sig bort. Det enda som behövs är en dator och en något sånär stabil internetuppkoppling och när man har det, så är det bara att arbeta när lusten faller på. Och detta oavsett var man bor i världen.

Att vara en digital nomad passar utmärkt för den som vill arbeta självständigt och för den som ständigt vill hitta inspiration. Det är således ett yrke som är skapt för bloggaren, vloggaren eller s

kribenten som arbetar över nätet. Att vara digital nomad kräver dock god självdisciplin och en strävan efter att hela tiden uppdatera sin blogg. Detta kan vara lite svårt om man befinner sig ute i världen och vill se sig omkring, men någonstans måste också pengarna rulla in.

Även den digitala nomaden behöver komma hem ibland

De flesta digitala nomader kommer emellertid hem vid vissa tillfällen under året – man kanske har möten inbokade av något slag eller man behöver bege sig till sin tandläkare för en tandreglering i Stockholm, Göteborg, Umeå eller vart i Sverige man nu hör hemma. En nomad lever vanligen efter uttrycket ”Hemma bra men borta bäst”, men i vissa fall kan det kännas tryggt att komma hem en tid och hänge sig åt viktiga sysslor, sina vänner, vård och annat som skapar en trygg paus i tillvaron.

Att lita till sig själv

Den digitala nomaden är inte beroende av någon – det är andra som är beroende av honom/henne. Visserligen kan den digitala nomaden behöva ett delat kontor i viss mån, ett kafé eller en co-workingplats – men grunden är ändå att ha det fjärrarbete som personen förmodligen anser som mycket lyxigt. Man slipper på det viset chefen som står med piskan eller tider som måste passas. Det är bara man själv som bestämmer sin arbetstid, hur man vill jobba och vad man vill göra. Den allra största fördelen är att man slipper vara platsberoende. De flesta digitala nomaderna drar fördelar av att vara på resande fot, då denna livsstil medför ännu mer inspiration och livserfarenhet. Men dock gäller det att veta att med frihet följer att ansvar. Och att vara digital nomad betyder oftast att man måste arbeta mer än mellan 9-5. Om man dock älskar det man håller på med, så borde denna arbetssituation inte vara något större problem.

Vill du bli en digital nomad?

Går du i ”nomad-tankar” och funderar på att starta ett nytt liv? Då kan du behöva lite tips för att komma igång. Alla besitter vi olika talanger och för att bli en framgångsrik digital nomad, så bör du vara bra på det du gör och ha god kunskap. Sedan är det marknadsföring och förmågan att synas som blir din huvudsyssla. Med en stor dos vilja och motivation kan du dock bli en digital nomad ut i fingerspetsarna.kale