Bloggar och hemsidor på eller om darknet

Bloggar och hemsidor på eller om darknet

Darknet ses av många som internets mörka bakgata, den där skumma människor hänger för att göra olagliga saker. Att säga att darknet bara är det vore dock orättvist. Darknet är relativt litet, många gånger mindre än det synliga internet. Uppskattningarna är osäkra men man antar att darknet består av mellan 1000-7000 sidor. I det här inlägget ska vi ta en titt på några av dem, och sidor som länkar till darknet, som inte är olagliga överhuvudtaget. Men först kanske vi ska reda ut vad darknet egentligen är.

Det råder viss förvirring kring begreppen Darknet och Deep Web. Termen deep web syftar på hemsidor som inte indexerats av sökmotorer, dark net å sin sida syftar på anonymiserade nätverk som finns på internet. Alla bloggar och sidor jag tipsar om här kan du hitta via en vanlig sökning på Google. För att besöka vissa av dem måste du dock först ladda ned TOR-browsern.

Till Darknet behöver du dock inte söka dig om du är ute efter att genomföra någon form av skönhetsingrepp. Citadellkliniken i Malmö har ett erfaret team av kirurger och läkare med stor vana av kosmetisk kirurgi. De genomför bland annat fettsugningar, body contouring och ansiktsplastik. Du kan också vända dig till dem om du vill göra en bröstförstoring i Malmö.

Deep Web Sites Links

På Deep Web Sites Links hittar du en blandning länkar av olika slag. Bland annat länkar till diverse bloggar med väldigt smala ämnesområden om elektricitet, och sådana om informationssamhället och framtiden.

DarkOwl Blog

DarkOwl är en blogg som rapporterar om integritetskränkningar och andra händelser som hotar vår privata sfär. Den går att hitta både på darknet och som en vanlig hemsida. En libertariansk blogg som syftar till att sprida kunskaper om hur vi behåller friheten på internet.

Propublica

På Darknet finns en av de bästa nyhetsbloggarna, Propublica. Hos dem kan du läsa politiskt obunden rapportering sponsrad av organisationer som Sandler Foundation (en stiftelse som bland annat jobbar för mänskliga rättigheter).

American Journal of Freestanding Research Psychology

Det kan vara svårt att få tag i forskningspublikationer gratis. På den här sidan publiceras mängder av psykiatriska vetenskapliga studier som är gratis att citera.

Deep Web Radio

En sida där några musikälskare satt upp en hemsida med ett antal gratis radiostationer. Du kan välja genre och sen streama kostnadsfritt hur länge du vill. Och du är helt anonym.

WikiLeaks

WikiLeaks är inte längre lika universellt omtyckt som det en gång var, mycket på grund av de olika rättsliga skandalerna som omgärdar grundaren Julian Assange. De jobbar dock på i skymundan med att ta vara på material som lämnas in av visselblåsare från olika länder och skrån. Det finns inte mycket att titta på här, men det kan vara värt att veta om att WikiLeaks fortfarande finns om det skulle vara så att du sitter på hemlig information som skulle kunna vara av allmänt intresse.kale