Hem

Hur tipsar du som bloggare?

Hur tipsar du som bloggare?

Du som ska börja blogga kommer förmodligen att välja någon typ av område som bloggen främst kommer att beröra. Det kan till exempel vara en träningsblogg där du ger inspirerande tips till den som vill lära sig mer om träning eller en inredningsblogg där du […]

Nischad eller inte, det kan gå hur bra som helst ändå

Nischad eller inte, det kan gå hur bra som helst ändå

Att nischerna är många har vi förstått. Vissa passar bättre som modebloggare medans andra passar bättre som hästbloggare. Oavsett finns det alltid int

Kanske det viktigaste av allt

Kanske det viktigaste av allt

När du startar din blogg, ha i åtanke att du inte kommer få en megastor blogg över en natt, med flera 100.000 läsare. Låt anledningen till att du börjar blogga vara för att du vill förmedla något eller för att du bara vill skriva för din egen skull och för dem som är intresserade av att läsa det du skriver. Då kommer du istället bli glad när du märker att antalet läsare ökar och inser att folk tycker att det du skriver är roligt och intressant.

Startar du en blogg bara för att du hoppas på att bli känd så är du nog fel ute och då lär du tröttna snabbt när du skriver inlägg efter inlägg men inte lyckas få alla de där läsarna som du trodde skulle dyka upp hyfsat direkt.

Håll alltid en glad och trevlig ton och tänk på hur du beter dig och uppfattas, för startar du en blogg blir den ju automatiskt ditt varumärke. Om du istället är kaxig och provocerande så kommer det vara exakt så ditt varumärke kommer att speglas, det är inte kul för någon. Så ha alltid i åtanke hur du uppför dig på internet.

Nischade resebloggar

Nischade resebloggar

Det finns en uppsjö av olika resebloggar, särskilt som resor är ett stort intresse och de flesta svenskar reser någonstans varje år. Om du är intresserad av att skapa en välbesökt reseblogg som också ger dig inkomst, behöver du nischa din blogg. Att nischa en […]

Bloggar och bloggare

Bloggar och bloggare

Idag finns det nog ingen som inte hört talas om ordet blogg. Alla kan ha egen sådan och skriva om praktiskt taget vad som helst. Att driva en blogg kräver dock att man lägger ner tid och energi för att bloggen ska vara levande och […]

Blogga om julen

Blogga om julen

Det är mycket som händer på julen och det här gör att det finns oändligt många möjligheter för den som bloggar. Här kommer du finna några tips på sådant som du kan blogga om om det är så att du inte hittar någon inspiration i dagsläget. Det finns som sagt väldigt mycket och det är endast din fantasi som sätter gränserna.

Dekoration och julpynt

Det finns många olika saker man kan shoppa inför julenoch det brukar alltid bli att man köper något litet även om man redan har mycket julpynt sedan de tidigare åren. Kanske känner man att man skulle vilja ha en eller två nya adventsstjärnor till fönstret, eller varför inte lite nya julkulor så att granen får ett nytt utseende. Det här är något som man kan blogga om. Det är ju självklart intressant att se var folk köper julpynt till bästa pris, och det brukar faktiskt vara på nätet.

Julmaten och andra godsaker

Det är väldigt kul att dela med sig av sina recept inför julen. Kanske kan man ge lite inspiration till någon annan och se till att det blir succé även när de ska äta julbord tillsammans. Du kan välja att blogga om mat eller godsaker, eller varför inte om båda två? Tänk på att det är viktigt med bilder!

Hur du firar jul – Bli personlig och ärlig

Läsare älskar när man blir personlig i sina inlägg så därför är julen ett ypperligt tillfälle att skriva om sådant som kanske är lite privat egentligen. Även om många väljer att fira jul på liknande sätt så finns det även många saker som kan skilja sig. Din familj kanske har någon särskild tradition som du skulle vilja dela med dig utav. Kanske väljer ni att spela något spel, eller har ni filmkväll? Eller är det kanske någon som har högläsning ur en bok medan de andra sitter samlade kring brasan och dricker glögg på kvällen?

Beskriv hur du löser de vanliga problemen

Även om julen är en högtid som är fantastisk så är det många som blir stressade och känner att de inte riktigt hinner med allt som de skulle vilja. Därför kan det vara klokt om du väljer att dela med dig av tips som gör att du får ihop vardagen och all planeringen.

Tänk på att det är viktigt med bilder

När det kommer till att blogga om julen så finns det alla möjligheter att skapa populära inlägg om man kan hitta en bra mix av intressant innehåll och lockande bilder. Det är ändå en kombination av dem båda som gör att folk tycker att det är kul att läsa bloggar. Så se det här som en möjlighet för dig att få fler läsare.

Att lyckas med vloggen

Att lyckas med vloggen

Kollar man på bloggar och vloggar så bygger de i stort sett på samma princip, att du vill berätta och förmedla något till dina följare. Du vill fånga

Att tänka på när man vloggar

Att tänka på när man vloggar

Om du ska spela in en video hemma eller hos en vän är det viktigt att ha en fast plats att vara vid, så det inte blir hoppigt och stimmigt, utan tänk

Blogga om hästar

Blogga om hästar

Hästar och ridning är ett stort intresse för personer i alla åldrar, över hela världen. Bara i Sverige är det den sjätte största sporten i landet, och den näst största idrotten för ungdomar. En halv miljon svenskar rider och majoriteten av dem är unga kvinnor. Är man intresserad av hästar och vill starta en blogg har man därför goda möjligheter att nå ut till unga kvinnor genom den. För att kunna starta sin egen hästblogg bör man förstås vara aktiv med hästar själv för att kunna skapa levande material. Att uppdatera en blogg ofta och med många fina hästbilder är a och o för att skapa intressant innehåll för läsarna.

Nischa din blogg

Hästsporten innehåller många olika grenar och inriktningar och du kan variera ditt innehåll enormt mycket beroende på vad du håller på med mest. Till exempel kan du blogga om fälttävlan, islandshästar, trav, hoppning, dressyr eller westernridning om det är det som är din huvudsakliga sysselsättning inom hästvärlden. Det går givetvis även att blogga om hästar i stort, men att nischa sig är alltid ett enklare sätt att nå ut på. På det sättet hittar fler likasinnade till din blogg om de söker efter till exempel fälttävlan på Google. Välj också vilken typ av inriktning du vill ha. Vill du satsa på bra bilder och lite text, eller lite text men med bilderna i fokus?

Kom igång med hästbloggandet

För att skapa en hästblogg behöver du inget mer än en lust och vilja att skriva, samt en bra kamera. Ofta duger kameran i telefonen tillräckligt bra om det är en relativt ny modell. Det är värt att lägga lite tid på att bli en bra fotograf eftersom bilderna är det första läsarna tittar på när de besöker din blogg. Här hittar du tips på hur du kommer igång. Bestäm också hur ofta du ska blogga. Många är överambitiösa och tror att de ska hinna med ett inlägg om dagen, men det tar mer tid än vad man kan tro att komponera ihop ett läsvärt inlägg med bilder till. En mer rimlig målsättning är att blogga två dagar i veckan till att börja med, på fasta veckodagar så att läsarna alltid vet när det kommer att komma upp ett nytt inlägg. Om det kommer allt för många inlägg på en och samma gång eller om det blir för glest mellan dem kommer läsarna lätt att tappa intresset för din blogg. När du bloggat ett tag kan det bli aktuellt att göra samarbeten på bloggen, till exempel för billån eller hästtransporter. Tänk på att det är viktigt för trovärdigheten att reklamen passar in på bloggen.

Glöm inte varför du bloggar

Sist men inte minst, kom ihåg att du började blogga för att det är kul och för att du vill dela med dig av ditt intresse. Även om målet är att så småningom börja tjäna pengar på bloggen kommer det att lysa igenom ifall du inte skulle tycka att det är kul längre. Så skriv om det du gillar, och kom ihåg varför du började med det.

Hur du håller igång din blogg

Hur du håller igång din blogg

Trots att det kan vara lätt komma igång med skrivandet av din blogg finns det ett steg som kan visa sig vara väldigt krångligt, nämligen att hålla igång bloggen. Det kan ibland ta lång tid innan bloggen får den uppmärksamhet som den förtjänar. Motivation I […]